blog Titia Lont

loopbaankeuzes en onzekerheid Loopbaankeuzes en onzekerheid

De meeste loopbanen zijn niet lineair, tenzij je misschien een leven lang bij dezelfde werkgever blijft. Als er in je loopbaan een deur sluit, zul je keuzes moeten maken voor een nieuwe weg.

Het probleem is dat je vaak niet goed kunt inschatten of een nieuwe werkomgeving goed bij je past en of dit echt is wat je wilt.

Lees verder...

De waarde van een goed profielDe waarde van een goed profiel

Als loopbaancoach begeleid ik allerlei soorten mensen. Met een scala aan kwaliteiten en zoekrichtingen. In de loop der jaren heb ik ervaren dat het maken van een aansprekend profiel als een magneet kan werken.

Lees verder...

thuiskomen op je bestemming - linkedinThuiskomen op je bestemming

In je jeugd maak je bewust of onbewust keuzes voor je loopbaan. Je kiest een vakkenpakket, besluit te gaan studeren of werken, denkt na over een partnerkeuze. Voor je het weet zit je in een soort fuik en gaan de jaren voorbij. Financiƫle verplichtingen en verantwoordelijkheid voor een gezin of andere zorgtaken kunnen druk op je leven leggen.

Lees verder...

Ervaringscertificaat voor wethouders - linkedinErvaringscertificaat voor wethouders

Onlangs mochten twee van mijn deelnemers een Ervaringscertificaat uit de handen van bureau Libereaux in ontvangst nemen. Dit in het kader van een pilot van het Ministerie van BZK, om oud-wethouders een betere positie op de arbeidsmarkt te geven.

Lees verder...

bewegen door stil te staan - linkedinBewegen door stil te staan

Veel oud-bestuurders die ik mag begeleiden op hun loopbaanpad, vinden stilstaan een van de moeilijkste dingen. Je komt uit een hectische werksituatie met politieke druk, positiemacht en veel publiciteit. Als je moet stoppen - zelfgekozen of onverwacht - krijg je opeens een heel ander leven. Fulltime thuiszitten is best heftig, ook voor het thuisfront. Eigenlijk word je geconfronteerd met de vraag: "Wie ben je als niemand kijkt?"

Lees verder...

Er is altijd een wegEr is altijd een weg - linkedin

Loopbanen gaan meestal niet over rozen. De deelnemers die ik mag begeleiden zijn veelal oud-bestuurders met soms imagoschade, een versnipperd CV en vaak geen helder doel voor de toekomst. Als het politieke ambt niet je baan maar je leven is, dan is het moeilijk om een nieuwe weg te vinden. Je lijkt wel een brommer in de mist, op een gladde weg.

Lees verder...

loopbaan linkedinLekker bezig met je loopbaan

Als loopbaancoach neem ik mijn deelnemers standaard mee naar het mooie Wieringen. Dus naar de parel in de Zuiderzee, het voormalige Vikingeiland. Vaak gaan we een stukje lopen langs het wad, komen we op adem in het kapelletje van Stroe en afsluitend eten we vis in de haven van Den Oever.

Lees verder...

Bloeien op een dorre akker

Als je leven of je loopbaan opeens tot stilstand komt, wordt alles anders. Vrije tijd is niet leuk meer, je mist bezieling en uitdagingen. Bij gedwongen ontslag is het extra moeilijk, omdat je overloopt van onmacht en boosheid. En als je een publieke functie had is er vaak ook nog imagoschade. Kortom: het voelt als ploegen op een dorre akker.

Lees verder...

Liever startgeld dan wachtgeld

''Alleen wachtgeld is niet genoeg. We moeten actief proberen om oud-bestuurders weer aan het werk te krijgen.'' Dat zegt Titia Lont in reactie op het wetsvoorstel van de SP om de wachtgelden af te schaffen. Lont werd zelf als burgemeester jaren geleden tot vertrek gedwongen en coacht inmiddels (oud-)bestuurders bij het vinden van een nieuwe functie. ''Als zij thuis zitten, gaat veel relevante kennis en ervaring voor de maatschappij verloren.'' 

Lees verder...

  • 1
  • 2

profiel foto 02

Contact

telefoon 06 232 59 604
email - titialont@gmail.com
KvK 57418136