schitterSta op en schitter!

Ik begeleid veel oud-wethouders die om diverse redenen zijn gestopt bij hun gemeente. Omdat bestuurders publiekelijk vaak onder een vergrootglas liggen, is er soms sprake van imagoschade. Sommigen vinden het zelfs moeilijk om in hun eigen omgeving boodschappen te doen, naar recepties te gaan etc.

Deze oud-bestuurders hebben tijdens het wethouderschap veel competenties ontwikkeld. Ze kunnen snel schakelen in het speelveld, hebben soms als mediator opgetreden, visie en innovatiekracht getoond en als een ambassadeur voor de gemeente opgetreden. De buitenwereld heeft vaak geen idee wat een wethouder doet. Velen denken dat het niet eens een fulltime baan is en dat je vooral bezig bent met lintjes knippen.

Voor oud-wethouders is een tijd van bezinning van belang om hun echte passie en beste kwaliteiten te (her)ontdekken. Loopbaancoaching en het voeren van netwerkgesprekken kunnen hierbij behulpzaam zijn. Maar als ze hun echte passie hervinden, zie je dat ze weer gaan schitteren, makkelijk nieuwe contacten aangaan en zinvol werk vinden. Het is mooi als coach dit proces van dichtbij te mogen meemaken. Maar het zou nog mooier zijn als organisaties meer openstaan voor de toegevoegde waarde van deze bijzondere doelgroep!

profiel foto 02

Contact

telefoon 06 232 59 604
email - titialont@gmail.com
KvK 57418136