Wethouderschap als springplank voor uw loopbaan

Als u onlangs (opnieuw) bent gestart als wethouder zult u de komende vier jaar weer diverse competenties ontwikkelen en op verschillende beleidsthema's ervaring opdoen. Helaas weten 'buitenstaanders' op de arbeidsmarkt niet vaak wat een wethouder doet. Daarom is het van belang om uw wethoudersperiode als springplank voor uw loopbaan te gebruiken. Bovendien kan het wethouderschap van de ene op de andere dag afgelopen zijn. Het is goed om daarop voorbereid te zijn.

Allereerst is het van belang om uw competenties en persoonsprofiel in kaart te brengen, eventueel met behulp van een ontwikkelassessment. Wethouders zijn vaak goede generalisten en hebben een divers samengesteld CV. Hierdoor is het voor de buitenwereld niet altijd duidelijk wat een wethouder te bieden heeft. Het is de kunst om uit uw brede werkervaring een aansprekend persoonsprofiel te destilleren, waarmee u uw unieke competenties en inhoudelijke specialiteiten in de etalage zet. Dit persoonsprofiel kunt u gebruiken voor uw CV en voor uw Linkedin-summary.

De inventarisatie van uw sterke kanten en inhoudelijke specialiteiten vormt de basis voor Plan B voor uw loopbaan. Centrale vraag is: welke toegevoegde waarde heeft u voor de arbeidsmarkt? Passende beroepsrichtingen voor wethouders zijn bijvoorbeeld: bestuursadvies, public affairs, mediation, toezicht, of kwartiermaker. Plan B geeft richting aan uw persoonlijke ontwikkeling, bijvoorbeeld richting management, bestuurlijke functies of een verdieping van uw inhoudelijke expertise. Als u gedurende uw ambtstermijn hier strategisch mee aan de slag gaat, komt u goed beslagen ten ijs.

Uw competenties kunt u gebruiken om een aansprekend CV of resumé op te stellen. Zorg voor een aantrekkelijke lay-out zodat u in positieve zin opvalt. Benoem ook voor een aantal 'triggers' in de tekst, zodat buitenstaanders geprikkeld worden om u uit te nodigen voor een netwerkgesprek.

Wethouders zijn vaak met name zichtbaar in de eigen gemeente en regio. Om alvast voor te sorteren op een toekomst buiten het ambt, is het van belang om breder zichtbaar en vindbaar te zijn. Social media kunnen hierbij een belangrijke rol spelen. U kunt zich in dit kader op Linkedin profileren met een pakkende samenvatting van uw kwaliteiten. Ook is het mogelijk om lid te worden van thematische Linkedin groepen. In deze groepen kunt u relevante ontwikkelingen op uw vakgebied volgen en meedoen aan actuele discussies.

Maak tijdens het wethouderschap tijd in uw agenda vrij voor netwerkbijeenkomsten op uw vakgebied, en maak hierin strategische keuzes.Dat betekent dat u ook regionaal of landelijk zichtbaar wordt. Binnen uw portefeuille ontwikkelt u een aantal inhoudelijke specialiteiten die wellicht voor uw toekomstige loopbaan concrete mogelijkheden kunnen opleveren. In dit kader kan het handig zijn om expertise- en netwerkbijeenkomsten te bezoeken die hierbij aansluiten. Kijk ook eens naar bijscholing, bijvoorbeeld master modules Public Management.

Tenslotte is het aan te bevelen om tijdens uw wethouderschap sparring partners te zoeken waarmee u over uw loopbaan kunt praten. Ook is het zinvol om ondersteuning te organiseren bij een loopbaancoach voor bestuurders. Hierdoor hoeft u niet zelf het wiel uit te vinden, en kunt u ook objectief uw competenties in beeld laten brengen. In deze coachingsgesprekken wordt u vaak op nieuwe ideeën gebracht, en komt u even los van de hectiek van het wethouderschap.

Kortom: met bovenstaande handreikingen en concrete acties is het wethouderschap niet meer een gat in uw CV, maar een springplank voor uw loopbaan! Voor meer info: www.titialont.nl of bel 06-23259604.

profiel foto 02

Contact

telefoon 06 232 59 604
email - titialont@gmail.com
KvK 57418136