Er is altijd een wegEr is altijd een weg - linkedin

Loopbanen gaan meestal niet over rozen. De deelnemers die ik mag begeleiden zijn veelal oud-bestuurders met soms imagoschade, een versnipperd CV en vaak geen helder doel voor de toekomst. Als het politieke ambt niet je baan maar je leven is, dan is het moeilijk om een nieuwe weg te vinden. Je lijkt wel een brommer in de mist, op een gladde weg.

In de beginfase van de coaching is het van belang om eerst nadrukkelijk afstand te nemen van het ambt. Vanuit een reflex solliciteren op allerlei functies heeft immers geen zin. Want wie zit er op een oud-bestuurder te wachten? Het is daarom van belang om rust te pakken, jezelf opnieuw uit te vinden en tijd in te ruimen voor je gezin en je vitaliteit.

In deze fase is het heel prettig om een pro-deo opdracht te gaan doen, ook wel expertiseplek genoemd. Het is geweldig om je kwaliteiten weer in te zetten en niet fulltime thuis te zitten. Aan de andere kant is het voor werkgevers een laagdrempelige manier om te zien wat de oud-bestuurder in huis heeft. Tenslotte kan gerichte bijscholing of het inplannen van een retraite in deze fase ook heel waardevol zijn.

Veel oud-bestuurders ervaren na een aantal maanden dat er wel degelijk mogelijkheden zijn. Niet persé op een hogere tree op de maatschappelijke ladder, maar wel op een plek waar alles samen komt. De mist klaart op, en zo is er vroeg of laat altijd een weg!

 

profiel foto 02

Contact

telefoon 06 232 59 604
email - titialont@gmail.com
KvK 57418136