bewegen door stil te staan - linkedinBewegen door stil te staan

Veel oud-bestuurders die ik mag begeleiden op hun loopbaanpad, vinden stilstaan een van de moeilijkste dingen. Je komt uit een hectische werksituatie met politieke druk, positiemacht en veel publiciteit. Als je moet stoppen - zelfgekozen of onverwacht - krijg je opeens een heel ander leven. Fulltime thuiszitten is best heftig, ook voor het thuisfront. Eigenlijk word je geconfronteerd met de vraag: "Wie ben je als niemand kijkt?"

Toch heeft het geen enkele zin om als een gek te gaan solliciteren, of opeens met al je netwerkcontacten te gaan koffiedrinken. Het is heilzamer om de stilte te omarmen, op zoek te gaan naar oude en nieuwe inspiratiebronnen, te werken aan je vitaliteit en tijd te maken voor je gezin. Ontdekken wat je echt belangrijk vindt.

Pas als je bewust stil gaat staan, kun je een hernieuwde balans vinden, en de eerste stappen zetten op je nieuwe loopbaanpad. Je rugzak aan ervaringen neem je mee, en uiteraard mag je overbodige ballast weggooien. Misschien ga je iets doen dat je vroeger nooit hebt gedurfd, misschien stap je van de maatschappelijke ladder af.

En dan besef je dat de sleutel in de stilte lag.

profiel foto 02

Contact

telefoon 06 232 59 604
email - titialont@gmail.com
KvK 57418136