De waarde van een goed profielDe waarde van een goed profiel

Als loopbaancoach begeleid ik allerlei soorten mensen. Met een scala aan kwaliteiten en zoekrichtingen. In de loop der jaren heb ik ervaren dat het maken van een aansprekend profiel als een magneet kan werken.

Je zet met een profiel niet alleen je passie, drijfveren en talenten in de etalage, maar kunt ook nauwkeurig aangeven naar welk werk je op zoek bent. Dit kun je dan benutten voor je Linkedin pagina maar natuurlijk ook je CV. Veel recruiters lezen namelijk maar een half A4, en je profiel staat direct onder je persoonsgegevens. De rest van het CV is vervolgens een bevestiging van hetgeen in je profiel staat.

Het is nog een hele kunst om een aansprekend profiel te schrijven. Met zinnen als "Ik ben een goede generalist" of "Ik ben een echte people manager", kom je niet zo ver. Het is de kunst om op zoek te gaan naar woorden die als een trigger werken, eventueel aangevuld met een levensmotto. Ook is het van belang om niet al je kwaliteiten op te sommen, want je kunt immer niet op alle bougies vonken. Tenslotte is het fijn als je inhoudelijke specialismen in de etalage komen.

Nog een tip voor je CV: als je meerdere zoekrichtingen hebt (bijvoorbeeld als bestuurder en als interim manager), maak dan twee profielen, dus voor twee CV's. Hierdoor wordt je werkervaring ingekort en meer to-the-point. Desgewenst help ik je graag hierbij!

profiel foto 02

Contact

telefoon 06 232 59 604
email - titialont@gmail.com
KvK 57418136