loopbaankeuzes en onzekerheid Loopbaankeuzes en onzekerheid

De meeste loopbanen zijn niet lineair, tenzij je misschien een leven lang bij dezelfde werkgever blijft. Als er in je loopbaan een deur sluit, zul je keuzes moeten maken voor een nieuwe weg.

Het probleem is dat je vaak niet goed kunt inschatten of een nieuwe werkomgeving goed bij je past en of dit echt is wat je wilt.

Een oplossing hiervoor is gaan praten met mensen die het werk doen dat jij wilt gaan doen. Wat is de missie van de organisatie, wat is de bedrijfscultuur, hoe zijn de werkprocessen en welke competenties zijn vereist?

Een andere tip is om op basis van een werkervaringsplek (expertiseplek) in de organisatie van jouw keuze aan de slag te gaan. Je kunt dan van binnenuit ervaren wat het werk inhoudt, hoe de sfeer is en of je je talenten kwijt kunt. Je kunt als het ware al een kijkje nemen achter een gesloten deur. Omgekeerd kan de potentiƫle werkgever een goed beeld krijgen van jou als persoon inclusief je toegevoegde waarde voor de organisatie.

Een derde tip is dat je bij een loopbaankeus ook meerdere opties kunt kiezen. Ik ken bijvoorbeeld oud-bestuurders die op parttime basis adviesopdrachten uitvoeren, en daarnaast enkele commissariaten hebben. Zo kunnen zij hun vakkennis en bestuurlijke ervaring beide benutten.

Kortom: je kunt creatief omgaan met gesloten deuren, en de wereld daarachter alvast gaan verkennen!

profiel foto 02

Contact

telefoon 06 232 59 604
email - titialont@gmail.com
KvK 57418136