| Titia Lont | Blog

Springtij op de haven

Toen ik burgemeester van Wieringen was, had ik op mijn bureau altijd een Getijdenboekje binnen handbereik. Immers, de combinatie volle maan en springtij leverde meestal een dikke meter hoog water op de kade op. Met ongunstige wind kon dit nog erger worden.

In je loopbaan en leven is het vaak 'eb in de kist', dus meestal gebeurt niet al te veel. Toch mag je er van uit gaan dat de wind kan gaan waaien, het water kan stijgen, en er zelfs springtij kan ontstaan. Dat hoeft geen reden tot paniek te zijn. Als burgemeester vond ik het altijd wel een uitdaging als er springtij op de haven was. De meeste vissers waren hierop goed voorbereid, omdat ze het al vaak hadden meegemaakt.

Enig ongemak was er natuurlijk wel. Bepaalde restaurants waren slechter bereikbaar, de deuren van de coupure moesten dicht en voor de visafslag was het ook niet heel praktisch. Maar toch is het fijn als je weer wat dichter bij de natuur staat, en beseft dat niet alles maakbaar is. De getijden in het leven en in je loopbaan, die geven je de kans om mee te bewegen. Geniet ervan!

Contact

telefoon 06 232 59 604
email - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
KvK 57418136


©Copyright Digital-Dreams webdesign - Alle rechten voorbehouden.
www.digital-dreams.nl