| Digital-Dreams | Blog

Het leven na het ambt

In de jaren dat ik bestuurderscoach ben, heb ik ruim 80 oud-politieke ambtsdragers begeleid naar een nieuwe uitdaging. Sommigen waren ras-bestuurders, anderen waren maar kort in het ambt geweest. De meeste bestuurders brachten een breed scala aan werkervaring mee, waardoor ze niet als 'specialist' werden gezien. Er liggen dus wel wat uitdagingen voor een loopbaancoach.

Op de arbeidsmarkt speelt het feit dat veel recruiters eigenlijk niet weten wat een burgemeester of wethouder precies doet. Het politieke ambt is namelijk niet 1 op 1 te vergelijken met andere beroepsprofielen. Dit maakt het voor de bestuurders lastiger om te solliciteren en voor een recruiter moeilijk om te selecteren. En doordat bestuurders een publieke functie hebben vervuld, is er soms ook sprake van imagoschade, zeker bij tussentijds vertrek. Het vergt meer tijd om dat om te buigen.

Toch is het ook fantastisch om te ervaren dat oud-bestuurders na een tijd van heroriëntatie zich opnieuw gaan profileren, en vaak een uitdaging vinden die niet direct voor de hand ligt. Ik begeleid momenteel bijvoorbeeld een oud-wethouder die een opleiding tot fondsenwerver volgt, een oud-bestuurder die nu duurzame speeltuinen realiseert en een oud-wethouder die via een expertiseplek nu projectleider jeugdzorg is. Kortom: er is volop leven na het ambt!

Contact

telefoon 06 232 59 604
email - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
KvK 57418136


©Copyright Digital-Dreams webdesign - Alle rechten voorbehouden.
www.digital-dreams.nl