| Digital-Dreams | Blog

Kopzorgen bij politieke ambtsdragers

Vandaag is de dag van de mentale gezondheid. Vandaag kwam ook het bericht dat Kamerlid Ockje Tellengen definitief stopt vanwege een burnout. Ook zijn er regelmatig wethouders of burgemeesters die om gezondheidsredenen en/of stress noodgedwongen moeten stoppen met hun ambt.

Politiek is een geweldig vak, en veel meer dan een baan. Fulltime aan de slag zijn in het politieke ambt trekt een zware wissel op jezelf, je vitaliteit, je gezin. Beginnende bestuurders zijn zich daar meestal niet bewust van. Je stort je vol passie in een goed gevulde agenda, het schaken op diverse borden, en de dynamiek van een politiek-bestuurlijke omgeving.

Meestal is er bij de start weinig aandacht voor het regelen van coaching, het geven en ontvangen van feedback, het goed zorgen voor jezelf. Voor je het weet krijg je te maken met structurele roofbouw, en dan is het eigenlijk al te laat.

Het zou mooi zijn als er via BZK, VNG of de Wethoudersvereniging meer aandacht komt voor preventie en leefstijl. Een ambt dat je met hart en ziel vervult, mag niet leiden tot burnout en voortijdige uitval!

Contact

telefoon 06 232 59 604
email - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
KvK 57418136


©Copyright Digital-Dreams webdesign - Alle rechten voorbehouden.
www.digital-dreams.nl