| Digital-Dreams | Blog

Solliciteren? Duik eerst in het onderwaterprofiel

Al meer dan 10 jaar begeleid ik bestuurders naar een nieuwe baan of interim opdrachten. In dat kader komen de meest fantastische profielteksten voorbij. De verleiding is groot om vanuit een reflex een maatwerk CV op te stellen en te gaan solliciteren. En het lukt veel (oud)bestuurders dan ook om hun droombaan te bemachtigen.

In de praktijk blijkt die droombaan soms tegen te vallen. De organisatiecultuur is anders dan verwacht, het takenpakket zwaarder dan geschetst, of de staf is niet meegegroeid met de vraagstukken in de organisatie. In enkele gevallen leidt dit er toe dat oud-bestuurders al binnen een half jaar stoppen met hun nieuwe baan.

Deze ervaringen laten nog maar eens zien dat het ontzettend belangrijk is om je van te voren in het onderwaterprofiel te verdiepen. Wat is de formele en informele cultuur? Waarom is de vorige bestuurder weggegaan? Hoe is de governance geregeld? Of ga onbezoldigd een opdracht doen bij de betreffende organisatie. Of doe bronnenonderzoek om er achter te komen of de functie en het bedrijf wel echt bij je past.

Aaltje Vincent pleit al langere tijd voor het investeren in werkgeluk. Dat betekent dat, bij een gewenste loopbaanstap, informeel kennismaken super belangrijk is. Er is namelijk veel meer dan een functieprofiel, competenties en assessments.

Contact

telefoon 06 232 59 604
email - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
KvK 57418136


©Copyright Digital-Dreams webdesign - Alle rechten voorbehouden.
www.digital-dreams.nl