Titia Lont

titia-lont-overonsDrs. Titia Lont (1963) is van huis uit onderwijskundige en is een groot deel van haar loopbaan werkzaam geweest op het snijvlak van trainingen en politiek. Zo werkte zij onder meer bij het CDJA, het Instituut voor Publiek en Politiek en het Netwerk Sociale Initiatieven. Tevens was zij gemeenteraadslid in Den Haag en burgemeester van Wieringen.

Als senior adviseur bestuurders heeft zij zich de laatste jaren gespecialiseerd in het coachen van zittende en gestopte wethouders. Zij kiest hierbij voor een combinatie van een persoons- en marktgerichte aanpak. Haar passie is het toerusten van bestuurders, zodat zij hun loopbaan tijdens en na het ambt succesvol kunnen vervullen.

Titia Lont is co-auteur van "Nieuwe burgemeesters op weg" (2008) en "Nieuwe wethouders op weg"(2009), beide uitgegeven bij Kluwer. Samen met de Thorbecke Academie deed zij onderzoek naar de loopbanen van gestopte wethouders.

Zij is gecertificeerd Real Drives coach en werkt conform de Ethische Gedragscode van de NOLOC. Vertrouwelijkheid is gegarandeerd.

Wikipedia


BNR nieuwsradioRadio interview met BNR nieuwsradio juni 2016:

Deel 1

Deel 2


Artikel uit het Noordhollands Dagblad mei 2016:

Ex-bestuurder bewandelt eigen weg als coach

door: Richard Zut

Titia Lont (53) uit Westerland, wie kent haar niet? Oud-burgemeester van (oud-)Wieringen. Ineens zat ze, getroffen door een burn-out, zonder werk.

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, komen mensen uit een bestuursfunctie niet zomaar weer aan een nieuwe job. Titia liet het er niet bij zitten. Zij, moeder van twee zoons van nu 14 en 17 jaar en wonend met haar tweede man Berend, begon voor zichzelf. Als coach/jobmarketeer voor voormalig burgemeesters, wethouders en gedeputeerden. Eerst op freelance basis, en sinds 2013 als zelfstandig ondernemer. Onder de naam ’Titia
Lont, coaching voor bestuurders’.
Zakenvrouw TitiaInmiddels schreef ze twee handboeken voor burgemeesters en wethouders. "Van mijn cliënten lukt het slechts de helft om na een tot anderhalf jaar na hun afscheid als bestuurder elders weer aan de slag te komen", aldus Lont. "Anderen komen vaak in deeltijd aan de slag. Ik heb nu veertien mensen onder mijn hoede. Bestuurder zijn is een kwetsbaar beroep, met risico op imagoschade. Mijn doelstelling is ook om bestuurders voor te
bereiden op hun carrière daarna." Titia Lont: "Vertrokken bestuurders vallen, om welke reden ook, vaak tussen wal en schip en komen moeilijk weer aan de slag. Ik help ze daarbij."

foto: Peter van Aalst

profiel foto 02

Contact

telefoon 06 232 59 604
email - titialont@gmail.com
KvK 57418136